Derfor Elsker vi Kedeldragter på Jobbet

Hvis du træder ind på en arbejdsplads, hvor folk udfører en eller anden form for fysisk arbejde, så vil du se folk med kedeldragter på. Der findes sikkert undtagelser til den regel, men jeg har aldrig selv oplevet dem. Vi kommer nemlig ikke udenom, at kedeldragten er den ultimative form for arbejdstøj.

Kedeldragten er på ingen måde en ny form for arbejdstøj. Den har eksisteret i mange årtier, og jeg regner med at vi også vil have kedeldragter om 100 år. Det er ikke fordi kedeldragten er specielt avanceret: tværtimod. Vi behøver ikke komplicerede og tekniske løsninger, til de problemer, der rammer det hårdtarbejdende folk. Når man arbejder med sine hænder – hvad end det er som mekaniker, tømrer eller blikkenslager – så møder man nemlig sjældent nye problemer. De problemer jeg møder i forbindelse med mit arbejde, er de samme udfordringer der mødte folk indenfor mit felt, for 30 år siden. De problemer er for længst blevet løst: og en af de løsninger er kedeldragten.

Kedeldragten er nemlig en løsning på rigtigt mange af de problemer, vi møder i løbet af en arbejdsdag. Først og fremmest så er kedeldragten lavet på ganske genial vis. De færreste har lyst til at skulle skifte tøj henne på sin arbejdsplads. Det er så klodset at stå der, og tage bukserne af foran alle ens kolleger. Måske nogen arbejdspladser kan stille et omklædningsrum til rådighed, men det er altså langt fra de fleste. Man kunne selvfølgeligt hoppe i arbejdstøjet hjemmefra, men det er heller ikke altid praktisk. Hvis man tager arbejdstøjet med hjem, så er man jo også nødt til selv at vaske det. Selvom man har en vaskemaskine, så er det ikke sikkert man har lyst til at skulle bruge den til at vaske en kedeldragt der er smurt ind i motorolie eller lignende. Det er langt mere praktisk, at arbejdstøjet bliver vasket i en industrivaskemaskine af arbejdspladsen.

Med en kedeldragt er alle de problemer løst. Man møder bare op på jobbet i sit almindeligt tøj, og trækker så kedeldragten udenom tøjet. Nu kan man arbejde dagen lang, uden at ens eget tøj bliver slidt eller beskidt. Når dagen er ovre, så hopper man bare ud af kedeldragten, og lader arbejdspladsen stå for at vaske den. Det er en genial løsning, og det er derfor vi elsker kedeldragter på jobbet. Det er bare et genialt stykke arbejdstøj, da kedeldragter er så lette at hoppe i. Kedeldragterne har typisk også mange andre praktiske funktioner. Min kedeldragt har eksempelvis et hav af forskellige lommer, i mange forskellige størrelser. Uanset hvad for noget værktøj eller udstyr jeg har brug for at have med mig, kan jeg derfor finde en lomme, der egner sig til det.

Vi elsker altså kedeldragter, fordi de gør vores liv lettere. Det skaber samtidig et vis sammenhold på arbejdspladsen, når vi alle har mere eller mindre det samme tøj på. En kedeldragt fungerer altså også som en form for arbejdsuniform.