Sådan Sparer du Penge på Varme og Strøm i Boligen

Det er absolut ikke billigt at leve nu om dage. Der er udgifter der skal dækkes hver eneste dag, og det er ikke altid let, at få det hele til at hænge sammen. Selv hvis man har et godt job, der betaler en høj løn, så er man ikke komplet sikret. Alle kan være uheldige, og nogen uheldige situationer, kan virkeligt knække ens økonomi. Økonomiske problemer fungerer lidt ligesom domino-brikker: der skal ofte kun én til, for at det hele vælter.

Forestil dig eksempelvis, hvis din bil bryder sammen, eller bliver totalskadet. Rigtigt mange danskere har brug for deres bil, for at kunne komme til og fra arbejde. Ikke alle steder har offentlig transport, og selv hvis der er en bus eller et tog, så er det ikke sikkert deres køretider passer med dine behov. En ødelagt bil betyder altså, at man pludseligt har problemer med at komme til og fra arbejde. Hvis man ikke er forsikret, så er man nødt til at spare op til en ny bil, og det kan tage virkeligt lang tid. Selv med forsikring skal man typisk vente flere uger på, at få dækket sit tab. Mens man venter, eller sparer op, så har man problemet med, at man ikke kan komme på arbejde til tiden. Medmindre man har en megetforstående chef, så vil det meget hurtigt føre til en fyring. Nu står man så der, uden bil og uden arbejde. Når man ikke har en måde at komme rundt på, så er det begrænset hvilke jobs man kan ansøge. Man er nødt til at finde et job der er rimeligt tæt på, og som ikke kræver, at man har en bil. Det gør det virkeligt svært at finde et nyt job, og man kan derfor se frem til, at være arbejdsløs i mange måneder. Nu kommer det næste problem så: har du råd til din husleje, når nu du ikke har et job? Hvis ikke, så ender du nok med at blive smidt ud af dit hjem. Så skal du enten finde et sted at opbevare alle dine ejendele, eller også er du tvunget til at sælge dem hurtigt. Det ene problem fører altså til et andet, og til sidst har du mistet alt.

Den bedste måde at undgå den slags problemer på, er ved at lægge godt med penge til side. Du bør altid have en opsparing, der kan løse et pludseligt opstået problem. På den måde kan du nemlig fjerne domino-brikken før den skubber til den næste. Det er dog ikke let at lægge penge til side, hvis ens indtægter kun lige akkurat dækker ens udgifter.

Tricket er derfor, at spare penge på dine faste udgifter. Her er el- og varmeregningen et rigtigt godt bud. De fleste boliger spilder en masse energi, og det skal du jo betale for. Ved at få en energikonsulent ud, der gennemgår din boligs energiforbrug, kan du finde ud af, hvor energieffektivt dit hjem er. Vedkommende vil også udfærdige en energirapport, der forklarer dig helt præcist hvad der skal til for, at kunne sænke boligens energiforbrug. Ved at lave disse forbedringer kan du altså sænke de løbende udgifter til el og varme. De penge du sparer, kan du så med fordel lægge ind i din opsparing, så du har penge til en dårlig dag.