Sæt riflen bag lås og slå

Det er en dejlig hobby at være jæger. Man kommer ud i det fri og meget tæt på det liv, der færdes i naturen. Man lærer stor respekt for dyrene og lærer deres adfærd og mønstre at kende. Langt de fleste jægere har en dybfølt kærlighed til den natur, der omgiver os. De sørger for at få udnyttet mest muligt af det, de nedlægger. En jæger bruger sit våben med omtanke. Et våben er et farligt redskab, som skal opbevares sikkert, så det ikke kommer i de forkerte hænder.

Et godt våbenskab er ikke sådan lige til at bryde ind i. Det er bestemt heller ikke meningen. Er man i besiddelse af våben, så har man pligt til at sørge for at opbevare det på et sikkert sted. Det er faktisk lovpligtigt. Et våbenskab er et robust, aflåseligt skab, som er så godt som umuligt at bryde ind i. Det er sædvanligvis beskyttet med kodelås, drejelås eller nøgler. Det skal ikke på nogen måde være muligt at bryde ind i.

Plads til det hele

Et godt våbenskab har plads til både jagtgevær, sigte og ammunition. Det er vigtigt at have det hele bag lås og slå, så ingen uvedkommende kan få fingre i det. Det kan være en bekostelig affære at få stjålet sit våben, det er der ingen tvivl om. Men det kan også være farligt, hvis et våben havner i hænderne på folk, der ikke skal komme i nærheden af skydegrej.

Der er derfor gode grunde til, at det er lovpligtigt at holde sine våben bag lås og slå. Et godt våbenskab kan forhindre tyveri og anden kriminalitet. Det er bestemt ikke rart at tænke på, hvad der kan ske, hvis et våben havner i kløerne på personer, der ikke skal omgås den slags. Hold derfor altid dine våben forsvarligt låst inde i et våbenskab.

Tryg som jæger

Man kan sove trygt om natten, hvis man har sine våben beskyttet i et våbenskab – og vide, at disse våben kun bruges til ting, som ansvarlige jægere skal bruge dem til. At nyde naturen og livet i det fri.