Skal du have modellervoks?

Modellervoks er fantastisk. Det er ufatteligt, så meget skæg man kan have med det. Det er noget af det mest kreative legetøj, der findes. Man kan forme og skabe og lege med farver og former i timevis. Man kan bygge figurer og huse og flippede planter, og man kan bøje og strække det på alle mulige måder. Det er helt sikkert både sjovt og sundt for fantasien at bygge med modellervoks. Og børn elsker det.

Man kan få modellervoks i stort set alle farver. Og hvis man opbevarer det i lufttætte beholdere, kan man bruge det igen og igen. Man kan naturligvis også lade det hærde, hvis man har lavet et værk i modellervoks, som man mener bør stå til eftertiden. Det er en skøn aktivitet for alle aldre, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan skabe af spændende figurer eller abstrakte skulpturer.

Leg og læring med blødt materiale

Der er sket nye ting indenfor modellervoks i de seneste år. Der findes flere slags nu om dage. De mest populære er foam clay og silk clay, som har forskellige egenskaber, men dybest set stadig er modellervoks. Man kan bruge timer på at udfolde sin kreativitet med dette herlige, lidt klistrede voks.

Og børn kan lære om former og farver og fornøje sig med at ælte rundt i den klæbrige modellervoks. Der er mange timers glæde i en pakke med den sjove voks, og det er skægt at se, hvordan man bliver bedre og mere raffineret, for hver gang man tager det frem. Det er selvfølgelig legetøj, men altså, de voksne kan sagtens være med.

Det er min modellervoks, far!

Faktisk kan det være svært at få fred for far og mor, når først de er kommet i gang med at lege med modellervoks. Der grines og leges og udforskes. Man kan også få alle mulige forskellige værktøjer til at forme voksen med. Det giver endnu flere muligheder for kreativ udfoldelse. Og legen med modellervoks kan give de bedste stunder, hvor hele familien er sammen om den samme ting. Og det kan man ikke få for meget af.